
ZZP beveiliger worden? Vergeet de verzekeringen niet!
Wilt u zzp beveiliger worden? Dan zijn er een paar belangrijke zaken die u moet regelen. Naast de juiste diploma’s en vergunningen is het verstandig om na te denken over uw verzekeringen. U werkt immers in een risicovolle sector. Een ongeluk of schade kan grote financiële gevolgen hebben. We vertellen u meer over welke verzekeringen als zelfstandig beveiliger nuttig kunnen zijn.
Bereken hieronder uw premie
Bereken met onze rekentool volledig vrijblijvend uw premie/offerte voor de aansprakelijkheidsverzekering en vraag een offerte voor andere verzekeringen.
Mochten er nog wel vragen of opmerkingen zijn, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor zzp beveiligers
Als beveiliger hebt u veel contact met mensen en eigendommen van anderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bent u verzekerd tegen schade die u of uw bedrijf bij anderen veroorzaakt. Dit kan directe of indirecte schade zijn.
Denk bijvoorbeeld aan directe schade, zoals wanneer u per ongeluk dure apparatuur omstoot tijdens een bewakingsklus. Hoewel een AVB niet verplicht is, kunnen schades in de duizenden euro’s lopen. Sommige opdrachtgevers of brancheorganisaties stellen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wel verplicht.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: een slimme aanvulling
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt zuivere vermogensschade die voortkomt uit fouten of nalatigheid in uw werk. Als beveiliger kan dit bijvoorbeeld gebeuren als u een verkeerd advies geeft omtrent het beveiligen van een gebouw of event en hierdoor een onveilige situatie ontstaat.
Hoewel de risico’s per situatie verschillen, kan een BAV een waardevolle aanvulling zijn. Vooral als u in opdracht van grotere bedrijven werkt, kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een eis zijn. Zo beschermt u uzelf tegen financiële claims en aansprakelijkheid.
Zakelijke autoverzekering voor uw bedrijfswagen
Rijdt u in een zakelijke auto om van klus naar klus te gaan? Dan is een zakelijke autoverzekering essentieel. U heeft keuze uit drie soorten dekkingen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), Beperkt Casco en All Risk (Volledig Casco). Welke dekking bij u past, hangt af van uw auto en uw persoonlijke wensen. Heeft u een nieuwe bedrijfswagen? Dan is een All Risk verzekering vaak verstandig. Rijdt u in een oudere auto? Dan kan een WA of Beperkt Casco verzekering voldoende zijn. Wilt u extra zekerheid? Dan kunt u aanvullende dekkingen afsluiten, zoals pechhulp of een schadeverzekering voor inzittenden.
Ziektekosten en arbeidsongeschiktheid
Als zelfstandig beveiliger hebt u geen werkgever die u doorbetaalt bij ziekte. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt ervoor dat u een inkomen behoudt als u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken.
Hoewel een AOV niet verplicht is, kan het uw redding zijn als u langdurig uit de running bent.
Kies de juiste verzekeringen voor uw situatie
Als zzp beveiliger loopt u risico’s. Schadeclaims of ziekte kunnen grote financiële gevolgen hebben. Daarom is het verstandig om de juiste verzekeringen af te sluiten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is vaak onmisbaar. Wilt u extra zekerheid? Overweeg dan ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Wilt u weten welke verzekeringen u het beste kunt afsluiten als u zzp beveiliger wilt worden? Neem contact op met een specialist en verzeker uzelf van een veilige toekomst!

Altijd betrouwbaar en passend advies
Wij adviseren u graag en denken met u mee. We gebruiken onze ervaring, kennis en ingangen in de markt om voor en mét u tot de beste keus te komen. Hierbij staat uw belang voorop! Hebt u onverhoopt schade? We helpen u bij een goede afhandeling.